Karikessieraden

La Drome: onze favoriete dorpen!

Denkt u binnenkort aan een reis naar de Drôme? Dit departement is een van de meest begeerde door Franse en buitenlandse vakantiegangers. Het is gelegen in een regio met een veelvoud aan bergachtige landschappen, charmant en biedt een breed scala aan activiteiten om te doen. Bovendien heeft het een aantal mooie karaktervolle dorpjes die zijn reputatie bijzonder maken. Om te profiteren van alle mogelijkheden voor ontspanning die u in de Drôme ter beschikking staan, nodigen wij u uit om uw bagage op een camping in de Drôme met zwembad te zetten en van daaruit kunt u drie charmante dorpjes ontdekken, die wij u zullen vertellen.

De fruitige zon

Camping Soleil Fruité https://www.lesoleilfruite.com/nl/, een fantastisch vakantieoord in Châteauneuf-sur-Isère, in de Auvergne-Rhône-Alpes, is een van de beste 4-sterrenaccommodaties in de Drôme. Het biedt u alle nodige voorzieningen voor een geslaagd verblijf in deze schitterende regio.

Verspreid over 4 ha biedt deze camping in Vercors 38 huuraccommodaties of 138 staanplaatsen voor uw accommodatie. U kunt er dus voor kiezen om een ​​stacaravan te huren of uw tent/campingauto neer te zetten op een van de afgebakende staanplaatsen.

Camping Drome met zwembad heeft een prachtig buitenzwembad, overdekt en verwarmd zwembad met glijbanen en peuterbaden, die op u wachten voor leuke waterafleiding. Op deze camping worden verschillende evenementen en sportactiviteiten georganiseerd, tot grote vreugde van iedereen. Ter beschikking van kinderen is een miniclub geopend.

Ontdek vanaf uw camping de mooiste dorpen van de Drôme, zoals:

La Garde-Adhemar

La Garde-Adhémar, gerangschikt onder de mooiste dorpen van Frankrijk, is een van de meest indrukwekkende dorpen in de Drôme. Gedurende een zeer lange tijd heeft het zijn middeleeuwse architectuur kunnen behouden. U zult de overblijfselen van een kasteel, prachtige wallen en zeer mooie oude huizen kunnen zien. Op de top van zijn kalkstenen punt biedt het u een adembenemend uitzicht op de prachtige Rhône-vallei en de beroemde Monts du Vivarais.

De Jardin des Herbes, die ook is geclassificeerd als een Opmerkelijke Tuin met zijn honderden soorten geneeskrachtige planten, is ook een van de plaatsen die je niet mag missen in dit charmante dorp.

Daarnaast mag u de Val des Nymphes en de abdij van Notre Dame d'Aiguebelle niet missen, die alleen met witte stenen is gebouwd.

Mirmande

Dankzij de voormalige burgemeester Haroun Tazieff en de kubistische schilder André Lhote is het dorp Mirmande een opmerkelijk dorp geworden dat verschillende toeristen trekt. Het is een van de mooiste dorpen in de Drôme en je zult tijd hebben om het te zien door zijn mooie huizen genesteld onder wallen die zich vermengen in een omweg van steegjes.

Vanuit uw camping in de Drome met zwembad kunt u in dit dorp een prachtige wandeling maken. U kunt onder andere het prachtige Accrobranche-park, La Forêt de Robin, het natuurreservaat van de Ramières du Val de Drome, het Forêt de Marsanne of de Col de la Grande Limite zien.

Le Poët-Laval

Voor de goede orde, La Poët-Laval is een hangend dorp, gebouwd door de Ridders van Sint Jan van Jeruzalem in de 12e eeuw. De godsdienstoorlogen leidden bijna tot zijn ondergang vóór zijn opstanding door Yvon Morin. De laatste is een liefhebber van kunst en oude stenen. Het is dan ook aan hem te danken dat het beroemde hotel-restaurant Les Hospitaliers werd geopend, evenals het internationale centrum voor kunst en animatie Raymond Du Puy. Hij renoveerde ook het kasteel van de Ridders van Malta, dat nu een must-see plek is om te ontdekken in dit dorp. U kunt ook het Musée Du Protestantisme Dauphinois zien.

Goed om te weten: Poët-Laval is het kruispunt van een van de langste wandelroutes van Europa (in de voetsporen van de Hugenoten).

Aankoop en verhuur

  1. 5 Oct. 2021DE 3 BESTE CAMPINGS IN ANNECY5476
  2. 12 Janv. 2021Neergestreken hut Auvergne14802
  3. 16 Janv. 2020Camping Les Plans in de Gard2728
  4. 19 Déc. 2019Vogüé: dit kleine stadje waar kamperen goed is1601
  5. 8 Sept. 2019Mit welchen Mitteln können Sie eine Yacht mieten?2292
  6. 23 Mai 2019We hebben voor u het jachtcharter in Kroatië getest2702
  7. 6 Mars 2019In Kroatien ist es möglich, in wenigen Stunden eine Yacht zu mieten2051